Expedities

Expedities

Expedities

 

Enkele keren per jaar gaat het H.E.R.P. op Herpetologische expeditie. Deze expedities brengen hen naar alle uithoeken van de wereld. Het doel van deze expedities is het zoeken naar en bewonderen van de inheemse diersoorten van de bestemming. Hoewel de nadruk wordt gelegd op het lokaliseren van herpetofauna, wordt er ook uitgekeken naar andere fauna & flora. Veelal wordt er tijdens de expeditie ook meegeholpen aan lokale projecten om de inheemse fauna van een gebied te beschermen of te onderzoeken.

 

Waar en wanneer?

 

Jaarlijks worden er door het H.E.R.P. meerdere expedities georganiseerd. Een selecte groep geïnteresseerden kan ons hierbij vergezellen naar een exotische bestemming om op locatie exotische fauna te bewonderen of zelf een steentje bij te dragen aan verschillende (vaak herpetologisch getinte) projecten. Zo krijgt men de kans om eigenhandig mee te helpen aan lopend onderzoek of zelf dieren in nood te redden en te relocaliseren.

 

Om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende expeditie kan u zowel onze facebookpagina als onze website in het oog houden. U kan zich ook opgeven als geïnteresseerde via ons e-mailadres.

 

Volgende expedities

Projecten

 

Veelal wordt er tijdens de expeditie samengewerkt met lokale onderzoeksteams, rescue centra, labo's of zoölogische instellingen. Zo worden de gevonden dieren vaak opgemeten, bemonsterd, getagged of gefotografeerd ten behoeve van lopende onderzoeksthema's, het educeren van de lokale bevolking of het algemeen beschermen van de lokale fauna & flora. Ook wordt er vaak deelgenomen aan de activiteiten van een centrum, krijgen we een kijkje achter de schermen in verschilende labo's of wordt er een handje toegestoken bij het opbouwen van nieuwe projecten.

 

Het bezoeken van de natuur en het reizen zelf gebeurt met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en met zo weinig mogelijk negatieve impact op de lokale habitat. Zo wordt er vaak verbleven in ecolodges, in de centra zelf of wordt er een kamp opgezet.

 

Eentonig zijn onze expedities allerminst! Naast het zoeken naar reptielen worden er ook vaak onderzoekscentra of collecties bezocht, vogels gespot en bergen beklommen! Daarnaast zijn onze gidsen zeer ervaren duikers en laten ze jou ook graag proeven van deze unieke onderwaterwereld waar mogelijk.

COSTA RICA

April 2019

VRIJ!

INDONESIË

Mei 2019

VOLZET!

MOROCCO

Oktober 2019

VRIJ!

 

Op de hoogte blijven?

Wenst u op de hoogte gehouden te blijven van de toekomstige expedities? Meldt u dan aan voor onze Expeditie Nieuwsbrief.

Subscribe to our mailing list

* indicates required

 

Informatie en inschrijvingen:

 

Meer info over onze komende expedities? Alle informatie en prijzen zijn op te vragen via e-mail.

 

info@herp.be

 

 

 

Vorige expedities:

 

Geïnteresseerd om te zien waar het H.E.R.P. reeds geweest is? Neem dan een kijkje bij onze Vorige Expedities!

 

Nieuwsgierig naar hoe onze +80 vorige expeditieleden het gehad hebben met ons? Neem een kijkje op onze Facebookpagina en lees hun reviews!

Over H.E.R.P.

Het H.E.R.P. is het eerste herpetologische educatieve centrum in België ...

 

Meer lezen?

Klik hier

E-mail: info@herp.be

Tel.: +32 472.93.97.73

 

Contactformulier

Klik hier

Contact

Sponsors & Partners

Onze sponsors en partners leren kennen?

Klik hier