Expedities

Expedities

Expedities


Enkele keren per jaar gaat het H.E.R.P. op Herpetologische expeditie. Deze expedities brengen hen naar alle uithoeken van de wereld. Het doel van deze expedities is het zoeken naar en bewonderen van de inheemse diersoorten van de bestemming. Hoewel de nadruk wordt gelegd op het lokaliseren van herpetofauna, wordt er ook uitgekeken naar andere fauna & flora. Veelal wordt er tijdens de expeditie  ook meegeholpen aan lokale projecten om de inheemse fauna van een gebied te beschermen of te onderzoeken.


Waar en wanneer?


Jaarlijks worden er door het H.E.R.P. meerdere expedities georganiseerd. Een selecte groep geïnteresseerde enthousiastelingen kan ons hierbij vergezellen naar een exotische bestemming om op locatie exotische fauna te bewonderen of zelf een steentje bij te dragen aan verschillende (vaak herpetologisch getinte) projecten! Iedereen is welkom! Je hoeft geen ervaring of academische achtergrond te hebben! Iedereen krijgt  de kans om eigenhandig veldwerk te verrichten, mee te helpen aan lopend onderzoek of  gewoon hard-core te herpen op de beste locaties!


Om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende expeditie kan u zowel onze facebookpagina als onze website in het oog houden. U kan zich ook opgeven als geïnteresseerde via ons e-mailadres.


Volgende expedities

MADAGASCAR

November 2019


Op de hoogte blijven?

VOLZET!

Wenst u op de hoogte gehouden te blijven van de toekomstige expedities? Meldt u dan aan voor onze Expeditie Nieuwsbrief.

Subscribe to our mailing list

* indicates required


Informatie en inschrijvingen:


Meer info over onze komende expedities? Alle informatie en prijzen zijn op te vragen via e-mail.


info@herp.beProjecten


Veelal wordt er tijdens de expeditie samengewerkt met lokale onderzoeksteams, rescue centra, labo's of zoölogische instellingen. Zo worden de gevonden dieren vaak opgemeten, bemonsterd, getagged of gefotografeerd ten behoeve van lopende onderzoeksthema's, het educeren van de lokale bevolking of het algemeen beschermen van de lokale fauna & flora. Ook wordt er vaak deelgenomen aan de activiteiten van een centrum, krijgen we een kijkje achter de schermen in verschilende labo's of wordt er een handje toegestoken bij het opbouwen van nieuwe projecten.


Het bezoeken van de natuur en het reizen zelf gebeurt met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en met zo weinig mogelijk negatieve impact op de lokale habitat. Zo wordt er vaak verbleven in ecolodges, in de centra zelf of wordt er een kamp opgezet.


Eentonig zijn onze expedities allerminst! Naast het zoeken naar reptielen worden er ook vaak onderzoekscentra of collecties bezocht, vogels of zoogdieren gespot, geraft naar moeilijk te bereikbare plekken en bergen beklommen! Daarnaast zijn onze gidsen zeer ervaren duikers en laten ze jou ook  graag proeven van de unieke onderwaterwereld waar mogelijk.


Vorige expedities:


Het  H.E.R.P. is in de deze regio's al actief geweest:


Belgium - Holland - Germany - Austria - France - Spain - ‎England - ‎Scotland - Slovenia - Croatia - Italy - Greece - ‎Tenerife - Bali - ‎Komodo - ‎Rinca - ‎Flores - ‎Thailand - ‎India - Egypt - ‎Sinai - ‎Morocco - ‎Uganda - South Africa - Swaziland - USA - Nicaragua - ‎Costa Rica - ‎Venezuela - ‎Brazil - Iran


Zien waar we geweest zijn en wat we gevonden hebben? Neem dan een kijkje bij onze Vorige Expedities!


Nieuwsgierig naar hoe onze +100 vorige expeditieleden het gehad hebben met ons? Neem een kijkje op onze Facebookpagina en lees hun uitstekende 5 sterren reviews!

Belgium 

+32 472.93.97.73

info@herp.be

Follow us:

English:

Nederlands:

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED