Over H.E.R.P.

Over H.E.R.P.

Wie zijn wij?

 

Het H.E.R.P. is het eerste educatieve centrum in België rond Herpetofauna en Arthropoda.

Het project is opgericht in 2015 door Bryan Minne en Laura Ruysseveldt, beiden Master of Science in Biology: Herpetology en gediplomeerd dierenverzorgers gespecialiseerd in koudbloedigen. De oprichting van de organisatie kwam als antwoord op de hoge populariteit van hun eerder opgerichte VZW genaamd ReptiSchool, waarmee ze de harten veroverden van duizenden kinderen met hun schoolbezoeken en exposities rond koudbloedige dieren.

 

Wat doen wij?

 

Vandaag organiseert het H.E.R.P. gastlessen, practica, expedities, exposities en workshops omtrent koudbloedige dieren én voorziet opleidingen voor zowel particulieren als professionals omtrent het houden van koudbloedige dieren in gevangenschap.

 

De organisatie helpt en ondersteunt verschillende onderzoeksprojecten in zowel binnen- als buitenland en wordt er geregeld vrijwilligerswerk geleverd bij lokale biologische onderzoekscentra, rescue centra en zoölogische instellingen. Ook wordt er geregeld direct meegeholpen aan lopend onderzoek.

 

Daarnaast fungeert de organisatie als helpdesk en adviescentrum voor particulieren, professionals en bevoegdheden. Men kan er terecht met vragen over de terrariumhouderij, het houden van exotische dieren in gevangenschap en de exotische dierenhandel. Tevens voorziet het H.E.R.P. gepaste ondersteuning voor hulpdiensten die vragen hebben of assistentie vereisen rond het vangen, opsporen of herplaatsen van ontsnapte reptielen.

 

Naast bovenvermelde activiteiten is het H.E.R.P. nog steeds actief in het organiseren van jeugdworkshops met de twee onderafdelingen 'ReptiSchool' en 'BugSchool'. Beide takken organiseren educatieve workshops voor kinderen rond respectievelijk herpetofauna en arthropoda in geheel België. Zo verzorgen beide takken jaarlijkse zomerkampen, exposities, schoolfeesten, verjaardagsfeesten én schoolworkshops voor kinderen en jongeren van alle leeftijden.

 

Wat is ons doel?

 

Het H.E.R.P. is opgericht met als doel de toestand van reptielen, amfibieën en geleedpotigen in gevangenschap en het wild te verbeteren aan de hand van haar activiteiten. Daarnaast probeert het haar publiek bewuster te maken van de aanwezigheid van reptielen en amfibieën in gevangenschap én alle zaken die hiermee gepaard gaan, waaronder de voor- en nadelen van de exotische dierenhandel.

Over H.E.R.P.

Het H.E.R.P. is het eerste herpetologische educatieve centrum in België ...

 

Meer lezen?

Klik hier

E-mail: info@herp.be

Tel.: +32 472.93.97.73

 

Contactformulier

Klik hier

Contact

Sponsors & Partners

Onze sponsors en partners leren kennen?

Klik hier