Hanteerpractica

Hanteerpractica

Het H.E.R.P. komt tijdens een hanteerpractica langs met een reeks aan zorgvuldig gekozen, koudbloedige dieren. Zo worden er verschillende hagedissen, slangen en schildpadden meegebracht, maar ook amfibieën en geleedpotigen kunnen de revue passeren.


Studenten krijgen de kans om alle dieren van dichtbij te bekijken, te hanteren en gewenning te ontwikkelen in het omgaan met deze dieren. Ook kan worden gepaste transportmogelijkheden en hanteerprotocols aangehaald én kan er geoefend worden op geslachtsbepaling indien gewenst.


Ook is er de keuze uit verschillende modules, waardoor verschillende ervaringsgroepen gepast materie voorgeschoteld krijgen.


De hanteerpractica worden steeds gegeven door en onder begeleiding van ervaren specialisten.De algemene onderwerpen:


- Gewenning aan het hanteren van koudbloedige dieren


- Hanteren van koudbloedigen in de praktijk


- Hanteertechnieken en protocols


- Algemene geslachtsbepaling


- Stressreductie tijdens het hanteren


- Gepaste wegvang- & transporttechnieken


Men heeft daarnaast de keuze uit een basispracticum, een geavanceerd practicum of een combinatiepracticum.


Basispracticum:

Tijdens het basispracticum krijgen de studenten de kans om makkelijk te hanteren dieren zelf vast te houden en verschillende hanteertechnieken toe te passen.


De dieren die aan bod komen tijdens het basipracticum zijn de meest voorkomende soorten in gevangenschap en daardoor de soorten die men het meest zal aantreffen in de praktijk.


Alle dieren die worden gehanteerd tijdens het basispracticum zijn goed gesocialiseerde, ongevaarlijke dieren, welke allen de hanteertechnieken goed toelaten én ook gewoon zijn.


Tijdens het basispracticum worden volgende diergroepen aangehaald:


- Kleine tot middelgrote hagedissen

- Kleine tot middelgrote slangen

- Kleinere schildpaddensoorten

- Amfibieën (kikkers & salamanders)


Geavanceerd practicum:

Het geavanceerd practicum biedt de meer ervaren student een gepaste uitdaging. Zo worden verschillende hanteertechnieken alsook transportmogelijkheden en gevarenanalyse toegepast bij grotere, ongewone of 'gevaarlijkere' dieren.


De student krijgt de kans om in team te werken in het omgaan met koudbloedigen, maakt kennis met hanteermateriaal, leert omgaan met grotere en defensieve dieren en heeft de mogelijkheid om meer unieke dieren te hanteren.


Voorkennis of ervaring is NIET vereist om deel te nemen aan het geavanceerde practicum, maar is wel aangeraden. Uiteraard zijn de dieren, ondanks hun grootte en/of karakter, geheel ongevaarlijk en wordt het practicum van voldoende, gespecialiseerd begeleiders voorzien.


Tijdens het geavanceerde practicum worden volgende diergroepen aangehaald:


- Grote hagedissen

- Reuzenslangen

- Defensieve slangen

- Krokodilachtigen (op aanvraag)

- Reuzenschildpadden (op aanvraag)

- Geleedpotigen


Combinatiepracticum:

Het combinatiepracticum laat de studenten toe om beide modules na elkaar te doorlopen. Zo krijgen ze de kans om in groepen beide practica te beleven en met een brede waaier aan dieren kennis te maken. De duur van beide modules kan afgestemd worden op de beschikbare tijd én de grootte van de groepen.Opties:


-  Combinatie: Gastles + Hanteerpracticum

Een algemene gastles wordt vaak gecombineerd met een uitgebreid hanteerpracticum. Tijdens de gastles wordt het hanteerpracticum voorbereid en ingeleid, alsook worden er verschillende, andere interessante onderwerpen kort aangehaald.


Tarieven:

Steeds op aanvraagBekijk de laatste sfeerbeelden via deze link:

Klik hier om naar de Gallerij te gaan

Belgium 

+32 472.93.97.73

info@herp.be

Follow us:

Find our Equipment & Merch on:

English:

Nederlands:

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED