Over H.E.R.P.

Over H.E.R.P.

Wie zijn wij?


Het H.E.R.P. is het eerste educatieve centrum in België rond Herpetofauna en Arthropoda.

Het project is opgericht in 2015 door Bryan Minne en Laura Ruysseveldt, beiden Master of Science in Biology: Herpetology  en Bachelors in de Agro- en Biotechnologie: Dierenzorg, gespecialiseerd in koudbloedigen.Wat doen wij?


Het H.E.R.P. organiseert gastlessen, practica, exposities en workshops omtrent koudbloedige dieren én biedt opleidingen aan voor zowel particulieren als professionals omtrent koudbloedige dieren. Daarnaast organiseren wij jaarlijks verschillende Herpetologische Expedities naar alle uithoeken van de wereld, open voor het publiek!


Naast het verschaffen van diensten, voert onze organisatie ook zelf onderzoek uit, beheert conservatieprojecten en ondersteunen wij verschillende onderzoeksprojecten in zowel binnen- als buitenland. 


Daarnaast fungeert de organisatie ook als helpdesk en adviescentrum voor particulieren, professionals en bevoegdheden. Men kan bij onsterecht met vragen over de terrariumhouderij, het houden van exotische dieren in gevangenschap en de exotische dierenhandel. Tevens voorziet het H.E.R.P. gepaste ondersteuning én opleidingen voor hulpdiensten rond de herkenning, het vangen en opsporen of het herplaatsen van ontsnapte reptielen.


De leden van het H.E.R.P. zijn ook actief betrokken in het adviseren van de Vlaamse en Brusselse regering rond het houden en verhandelen van dieren in gevangenschap.


Naast bovenvermelde activiteiten is het H.E.R.P. actief in het organiseren van jeugdworkshops met de twee onderafdelingen 'ReptiSchool' en 'BugSchool'. Beide takken organiseren educatieve workshops voor kinderen rond respectievelijk herpetofauna en arthropoda in geheel België. Zo verzorgen beide takken jaarlijkse zomerkampen, exposities, schoolfeesten, verjaardagsfeesten én  schoolworkshops voor kinderen en jongeren van alle leeftijden.Wat is ons doel?


Het H.E.R.P. is opgericht met als doel de toestand van reptielen, amfibieën en geleedpotigen in gevangenschap en in het wild te verbeteren aan de hand van haar activiteiten. Wij proberen mensen in contact te brengen met de natuur en iedereen de kans te geven om de spanning en schoonheid te ervaren rond deze dieren. Daarnaast proberen we tijdens onze voordrachten en lessen ons publiek bewuster te maken van de aanwezigheid van reptielen en amfibieën in gevangenschap én alle zaken die hiermee gepaard gaan, waaronder de voor- en nadelen van de exotische dierenhandel.

Belgium 

+32 472.93.97.73

info@herp.be

Follow us:

Find our Equipment & Merch on:

English:

Nederlands:

COPYRIGHT © ALL RIGHTS RESERVED