Science Based Husbandry

Berust jij nog altijd naar ouderwetse en voorgekauwde caresheets voor de verzorging van jouw dier? Caresheets zijn vaak persoonlijke meningen of verzamelingen aan ervaringen van andere hobbyisten. Vaak zijn ze tegenstrijdig of incorrect.


“Science based husbandry” is een praktische benadering voor het verzorgen van dieren die gebaseerd is op wetenschappelijk bewijs, waarnemingen uit het wild en data omtrent het leefgebied. Het is een vorm van zelfstudie die verder gaat dan enkel te berusten op traditionele praktijken of persoonlijke meningen. Deze wetenschappelijke gegevens worden verzameld in een “Natural History Profiel” wat zich richt op het wie, wat, wanneer, waar en waarom van een soort. De dag van vandaag is deze informatie makkelijk beschikbaar via internet en verschillende applicaties! Begrijpen welke informatie relevant is, waar je deze kan vinden en hoe je de verzamelde informatie organiseert kan overweldigend zijn. De zoektocht is een uitdaging die je zal verrijken met vaardigheden en inzichten, die je later kan toepassen op eender welke diersoort die je wil houden.


Dit “Natural History Profiel” vertalen we naar concrete richtlijnen omtrent terrariumontwerp, temperatuur- en vochtregeling, verlichting, voeding, gezondheidsbeheer en de mogelijkheid voor het vertonen van natuurlijk gedrag.
Aan de hand van een Case-study wordt alles concreet uitgelegd.


Deze opleiding geeft je de tools om direct aan de slag en is geschikt voor zowel beginnende terrariumhouders die een duwtje in de juiste richting kunnen gebruiken of ervaren hobbyisten die nieuwe inzichten en tools willen verwerven in de steeds evoluerende herpetocultuur.

De Onderwerpen

- Science based vs Caresheets: waarom?

 

- Natural History Profile: hoe het werkt!

 

- Tools & bronnen


- Verwerking en verzameling van info

- Van bron tot terrarium: hoe passen we het toe?

 

- Werkboekje: maak een NHP voor jouw dier!

Prijs:

€70,-

*exclusief BTW

Volgende editie:

22/10/2023

13:45 - 15:45

Inclusief:

- Lezing van 2 uur

- Certificaat

- Werkboekje en naslagwerk

Hotel Den Briel

Abraham Voortmanstraat 2, Gent

Docent:

Sam Aneca, Dierenverzorger reptielen - ZOO Antwerpen

Accommodatie: rechtstreeks te boeken bij Hotel Den Briel.

Inschrijven kan tot 1 week voor de aanvang van de cursus!

Andere opleidingen op deze dag:

10:00 - 13:00

16:00 - 19:00