Mixed Species Habitats

Verschillende soorten reptielen en amfibieën samen huisvesten in één omgeving is dan wel een droom voor vele houders, maar heel eenvoudig is het niet! De soorten die in een gemengd terrarium worden gehouden, moeten immers op verschillende vlakken compatibel zijn met elkaar. Dit zowel in termen van leefomgeving, gedrag en voeding.


Het is belangrijk om de habitatbehoeften van elke soort in overweging te nemen bij de keuze voor een geschikte combinatie van dieren. Zo moet bijvoorbeeld de temperatuur- en vochtigheidsvereisten van alle dieren in het terrarium goed op elkaar worden afgestemd om ervoor te zorgen dat alle dieren gezamenlijk in een gezonde omgeving kunnen leven.

Een gemengd terrarium creëert een natuurlijk ogende leefomgeving die de herpetoculturist de mogelijkheid biedt om verschillende soorten dieren te observeren en hun natuurlijke gedragingen te observeren en waarderen. Ook voor de bewoners van een gemend terrarium kan het voordelen hebben. Zo kan een gemengd terrarium stimulerend zijn voor dieren die sociale interactie verlangen en geeft het vaak het voordeel dat er voor een groter terrarium wordt gekozen dan bij een terrarium voor een enkele soort.

Het kan dus wel degelijk een mooi en verrijkend gegeven zijn! Maar... het is belangrijk om te benadrukken dat het houden van verschillende soorten dieren samen in één terrarium een delicate opdracht is en het daarom van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat men de juiste kennis, middelen en toewijding heeft voordat men begint met het opzetten en onderhouden van een gemengd terrarium. Deze opleiding zet je goed op weg om op een veilig en correcte manier verschillende soorten samen te huisvesten in één verblijf.

De Onderwerpen

- Inleiding: Wat is een 'gemengd terrarium'?

 

- De voor- en nadelen van mixed species habitats


- Aandachtspunten rond management

 

- Geschikte soortencombinaties


- Voorbeelden uit de praktijk: zoölogische collecties


- Materialen, technieken en inrichting

Prijs:

€70,-

*exclusief BTW

Volgende editie:

05/11/2023

16:00 - 18:00

Inclusief:

- Lezing van 2 uur

- Certificaat

Hotel Den Briel

Abraham Voortmanstraat 2, Gent

Docent:

Sam Aneca - Dierenverzorger reptielen - ZOO Antwerpen

Accommodatie: rechtstreeks te boeken bij Hotel Den Briel.

Inschrijven kan tot 1 week voor de aanvang van de cursus!

Andere opleidingen op deze dag:

10:00 - 12:00

18:30 - 20:00