Projecten & Onderzoek

Het H.E.R.P. houdt van de natuur.
We proberen daarom zoveel mogelijk bij te dragen aan onderzoeks- en conservatieprojecten over de gehele wereld.

Daarnaast proberen we zélf ook een steentje bij te dragen aan de hand van onze projecten. Zo hebben we reeds bijgedragen aan onderzoek naar een nieuw antigif voor Noord Afrika én hebben we een eigen non-profit opgericht die actief bijdraagt aan de conservatie van bedreigde diersoorten, H.E.R.P. Conservation VZW.


Bushmaster Conservation Project

Het eerste H.E.R.P. Conservation Project, opgericht in Costa Rica rond de bescherming van de Midden-Amerikaanse bosmeester

(Lachesis stenophrys) en zwartkop bosmeester (Lachesis melanocephala).

Bezoek onze website:

www.bushmasterproject.com

Monitoring in Vlaanderen

Bezoek de website:

www.hylawerkgroep.be

Het H.E.R.P. springt bij in onderzoek naar inheemse reptielen en amfibieën in Vlaanderen. Dit doen we samen met onze contacten en collega's van Natuurpunt en de Hyla werkgroep.

Toxinology ICP 2019

Eind 2019 waren we te gast bij het Instituto Clodomiro Picado waar we met zelf verzamelde gifstalen van Noord Afrikaanse slangensoorten onderzoek deden naar nieuw antigif. Tot op vandaag wordt hierop verder gewerkt.

Lanthanotus Breeding Project

De dove varaan (Lanthanotus borneensis) is een onbekende soort die zich niet eenvoudig laat kweken in gevangenschap... Maar wel bij ons!


Het H.E.R.P. staat in contact met verschillende kwekers wereldwijd om een kweekprogramma op te stellen met zowel in- als ex-situ conservatie als toekomstperspectief.

'Gecko Glue' Research VIB

Het VIB doet onderzoek naar de kleverige substantie die sommige gekko's kunnen produceren en secreteren uitals afweermechanisme.


Het H.E.R.P. helpt en adviseert bij het management van de soorten die opgenomen zijn in het onderzoek.