Pathologie en hospitalisatie
Deze specialisatiecursus pathologie en hospitalisatie gaat dieper in op de ziekteleer rond reptielen en amfibieën, alsook hoe reptielen en amfibieën doorgaans behandeld worden in de kliniek. Zo worden de technieken van anesthesie, verschillende operaties en voedingstherapieën aan de hand van case studies uit de doeken gedaan.
De opleiding wordt gedoceerd door een echte authoriteit in de diergeneeskunde van herpetofauna, Dr. Tom Hellebuyck, diplomate aan de 'European College of Zoological Medicine' en kliniekhoofd aan de afdeling Pluimvee, Bijzondere Gezelschapsdieren, Wildlevende Dieren en Proefdieren van de Faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke.
Tijdens de opleiding worden belangrijke aandoeningen besproken en ondersteund met sterk didactisch materiaal recht uit de praktijk. Je komt van alles te weten over de preventie, etiologie, symptomen, diagnose en therapie van deze ziekten én leert bij over de nieuw opkomende aandoeningen.
De Onderwerpen
-Besmettelijke en niet-besmettelijke ziekten bij reptielen
-Besmettelijke en niet-besmettelijke ziekten bij amfibieën
- Opkomende ziekten bij Herpetofauna
- Anesthesie en analgesie
- Hospitalisatie
- Herkenning van ziektesymptomen
-Toediening van medicatie- en voedingstherapie
- Case studies & nieuwe inzichten
ONLINE CURSUS
Binnenkort beschikbaar
LIVE CURSUS
Binnenkort beschikbaar
Docent:
Dr. Tom Hellebuyck - kliniekhoofd Pluimvee, Bijzondere Gezelschapsdieren, Wildlevende Dieren en Proefdieren - Faculteit Diergeneeskunde
Belgium
+32 472.93.97.73
info@herp.be