Outdoor Keeping

Spreken Europese soorten of andere reptielen en amfibieën uit gematigde gebieden jou aan? Wil je jouw dieren veel ruimte en een natuurlijke leefomgeving bieden? Lopen de energiekosten te hoog op om reptielen en amfibieën correct binnenshuis te huisvesten? Dan is 'outdoor keeping' misschien wel iets voor jou


Het gebruiken van buitenterraria geeft de houder de mogelijkheid om reptielen en amfibieën in een natuurlijke habitat te houden, waar ze kunnen profiteren van natuurlijk licht en seizoensgebonden veranderingen meemaken. Dit alles zorgt voor een meer realistische leefomgeving en stimuleert natuurlijk gedrag. Daarnaast kan je met buitenterraria vaak een groter leefgebied aanbieden dan wanneer je reptielen of amfibieën in een normaal terrarium houdt.

Toch is het buitenshuis houden niet weggegeld voor alle soorten én brengt het verschillende uitdagingen met zich mee! Een hogere opstartkost, extra inspanningen om de dieren te beschermen tegen weersinvloeden en bedreigingen zijn enkele voorbeelden hiervan. Het is daarom van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat men de juiste kennis, middelen en toewijding heeft voordat men begint met het bouwen en onderhouden van een buiten terrarium.


In deze opleiding gaan we in op de correcte voorbereiding, opbouw en onderhoud van buitenterraria, alsook op de voor- en nadelen van het huisvesten van herpetofauna buitenshuis.

De Onderwerpen

- Outdoor Keeping: wat, waar en waarom?

 

- De voor- en nadelen van buitenterraria


- Vormen en types van outdoor keeping

 

- Geschikte soorten


- Constructie: materialen en technieken

- Habitatnabootsing: zonneplekken, hibernacula en meer!

 

- Plaatsing, bedreigingen en klimaatfactoren

Prijs:

€75,-

*exclusief BTW

Volgende editie:

Nog niet bepaald

Inclusief:

- Lezing van 2 uur

- Certificaat

Hotel Den Briel

Abraham Voortmanstraat 2, Gent

Docent:

Sam Aneca - Dierenverzorger reptielen - ZOO Antwerpen

Accommodatie: rechtstreeks te boeken bij Hotel Den Briel.

Inschrijven kan tot 1 week voor de aanvang van de cursus!